محققان دانشگاه امیرکبیر کامپوزیت گرافن اکساید با هدف کاهش آلودگی هوا طراحی کردند
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر کامپوزیت گرافن اکساید با هدف کاهش آلودگی هوا طراحی و تولید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مجری این طرح تحقیقاتی گفت: وجود آلاینده ها به خصوص مونوکسید کربن در هوا امروزه یکی از معضلات است و حذف و کنترل آلاینده ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی و سرطان امری ضروری است.
نعیمه سیف وند افزود: ایجاد روشی مناسب برای حذف آلاینده مونوکسید کربن و همچنین استفاده از فتوکاتالیست به عنوان روشی برای رفع مشکل آلودگی محیط زیست از اهداف اجرای این طرح پژوهشی است.
وی درخصوص روند اجرای این طرح پژوهشی گفت: در این طرح لایه نازک دی اکسید تیتانیوم TiO2 به روش لایه نشانی بخار شیمیایی به کمک پلاسما بر روی صفحه کوارتز ایجاد می شود.
سیف وند افزود: با این روش کامپوزیت تهیه شده در دستگاه آزمایش فتوکاتالیست نصب و آزمایشات حذف مونوکسید کربن از هوا بر روی آن انجام می شود.
وی گفت: نتایج به دست آمده از این طرح پژوهشی حذف مقدار زیادی از منوکسید کربن به میزان 97 درصد را نشان می دهد، که در مقایسه با سایر فتوکاتالیستها بسیار مطلوب است.
سیف وند افزود: استفاده از فتوکاتالیست ها برای تصفیه هوا موضوع جدیدی نیست، اما ویژگی این روش هماهنگی فتوکالیست با ماده ای است که همزمان با مونوکسید کربن کمپلکس را تشکیل می دهد و همچنین خاصیت گزینش پذیری این آلاینده است.
وی گفت: کاهش آلودگی هوا، تصفیه فتوکاتالیستی هوا، قابلیت صنعتی شدن طرح و استفاده از فتوکاتالیست صفحه ای به جای پودری از جمله نتایج کاربردی این طرح است.
سیف وند افزود: قابلیت حذف آلایندهها به میزان بالا، استفاده از فتوکاتالیست به صورت لایه نازک و صفحه ای در مقایسه با فتوکاتالیستهای پودری، قابلیت استفاده مجدد از فیلتر و تعویض آسان، امکان تولید صنعتی فیلتر در مقیاس زیاد، امکان شستشوی فیلتر بدون تخریب آن، فعال شدن فتوکاتالیست در نور مرئی به جای ماوراء بنفش، تلفیق دو روش فتوکاتالیستی و خاصیت تشکیل کمپلس پایدار فلز کروم با مونوکسید کربن از ویژگیهای نوآورانه این طرح است.