• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۹۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
اقتصادی » اقتصاد کلان

افزایش تأمین مالی فولادسازان و سنگ آهنی ها در بورس کالا

مدیر عامل شذرکت بورس کالای ایران از رشد تأمین مالی فولادسازان و سنگ آهنی ها خبر داد.

افزایش تأمین مالی فولادسازان و سنگ آهنی ها در بورس کالابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حامد سلطانی نژاد گفت : به دنبال ارتباط سازنده با تولیدکنندگان فولاد هستیم.

مدیرعامل بورس کالای ایران درباره نتیجه جلسه مشترک با تولیدکنندگان فولاد گفت: با توجه به اینکه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به عنوان نهادی برای ارائه نظر تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی محسوب می شود؛ ارتباط سازنده و تعاملات موثر می تواند نتایج موثری برای هر دو طرف در برداشته باشد. 

همچنین برگزاری نشست های هم‌اندیشی گسترده این انجمن با رسته های مختلف فولادی، فرصت خوبی است تا با حضور کارشناسان بورس کالا در جلسات این رسته‌ها بتوان با سایر تولیدکنندگان به بحث و گفتگو پرداخت و مشکلات و مسائل آن ها را مرتفع کرده و فضا را برای حضور هرچه بیشتر بخش خصوصی صنعت فولاد در بورس کالا فراهم کرد.

سلطانی نژاد در ادامه گفت: هم اکنون با ابزارهای مناسبی که در اختیار بورس کالای ایران وجود دارد، می توان شرایط خوبی را برای تولیدکنندگان مهیا کرد. شفاف شدن هرچه بیشتر بازار، از بین رفتن واسطه گران و تنظیم و ثبات بازار از طریق بورس کالا ممکن است چراکه بورس کالا نهادی است که عرضه و تقاضا را زیر نظر دارد و طبعا می تواند شرایط بازار را بهتر کند.

مدیرعامل بورس کالا در خصوص تامین مالی های این نهاد برای فعالان حوزه فولاد و صنایع معدنی گفت : تأمین مالی فولادسازان از طریق معاملات سلف از ابتدای سال جاری تا 24 دی ماه 3هزار و 910 میلیارد ریال بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 43درصد رشد داشته است.

سلطانی نژاد اظهار داشت: تأمین مالی تولیدکنندگان سنگ آهن هم از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد نیز از ابتدای سال جاری برابر22.1 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به دوره مشابه قبلی 51 درصد رشد داشته است.

معرفی ابزارهای تامین مالی بورس کالا

سلطانی نژاد درباره ابزارهای بورس کالا برای فولادسازان گفت: سلف موازی استاندارد ابزاری برای تامین مالی تولیدکنندگان است که با پیش خرید محصولات شان توسط خریداران انجام می شود. در این روش به خریداران اوراقی تحویل داده می شود که قابل انتقال به غیر بوده و برای تولید کننده بسیار به صرفه محسوب می شود. برای نمونه، ذوب آهن اصفهان در سال جاری و تنها طی یک نوبت تامین مالی از طریق سلف موازی، توانست حدود 150 میلیارد تومان تامین مالی شود.

وی در ادامه، گواهی سپرده را ابزار دیگری برای تامین مالی تولیدکنندگان دانست و اظهار کرد: روش دیگری که بورس کالا برای تسهیل تجارت کالا از یک سو و وثیقه گذاری برای تأمین مالی تولیدکنندگان فولاد از سوی دیگر در نظر دارد، استفاده از گواهی سپرده است. از ویژگی های گواهی سپرده این است که باعث کشف قیمت‌های محصولات به طور روزانه خواهد شد.

سلطانی نژاد ادامه داد: ابزار تسهیل تجارت و تأمین مالی شرکت بورس کالای ایران تحت عنوان معاملات گواهی سپرده کالایی با تمرکز بر معاملات قبض انبار در سال‌های گذشته توسط بورس کالا طراحی و به دفعات پیاده‌سازی شده است. از بارزترین نقش‌های این ابزار امکان توثیق و در نتیجه تأمین مالی به واسطه آن و افزایش نقدشوندگی معاملات کالایی به وسیله آن است.

وی افزود: این ابزار امکان سرمایه‌گذاری روی کالاها را برای افراد و اقشار مختلف فراهم می‌نماید که نتیجه‌ آن هدایت هدفمند سرمایه‌ها و تأمین مالی صنایع است. تأمین مالی از طریق گواهی سپرده کالایی چه از طریق توثیق آن و اخذ تسهیلات و چه از طریق جذب سرمایه کمترین هزینه مالی را بر صنایع تحمیل خواهد کرد.

مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: یک شیوه در دسترس برای تأمین مالی صنایع از طریق گواهی سپرده کالایی، مبنا قراردادن کالای راکد در انبار و صدور گواهی سپرده به پشتوانه آن است. صنایع مختلف در کشور می­توانند از این طریق سرمایه­های زیادی را جهت تامین مالی و توسعه خود جذب نمایند.

سلطانی نژاد همچنین در خصوص روش قرارداد آتی (فیوچرز)، شرایط و مزایای آن گفت: قراردادهای آتی از جمله مهم­ ترین ابزارهای مدیریت ریسک در جهان امروز هستند که بورس کالای ایران در جهت نهادینه کردن و توسعه آن در بازار و اقتصاد کشور تلاش فراوانی نموده است.

مدیریت ریسک نوسانات قیمت بازار، امکان برنامه ریزی بلندمدت، ارائه تصویری از جهت­گیری بازار در آینده، افزایش توان معاملاتی افراد، معامله بدون نیاز به هزینه­های انبار­داری و حمل، خروج آسان از معامله بدون نیاز به تحویل کالا و هزینه های فسخ معامله، معافیت مالیاتی، استاندارد بودن قرارداد و تضمین معاملات، از ­جمله مهم­ترین ویژگی­های قراردادهای آتی است. 

وی توضیح داد: در ساده‌ترین نگاه پیاده‌سازی قراردادهای آتی در زنجیره ارزش محصولات، امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای تأمین مواد اولیه، تولید و فروش محصولات را برای صنایع فراهم خواهد نمود. در صورتی که صنایع بدون اتکا به ابزارهای پوشش ریسک مانند قراردادهای آتی همواره با ریسک نوسانات قیمت مواد اولیه و محصول نهایی مواجه خواهند بود.

نرخ کارمزد در بورس کالا پایین است

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه خاطرنشان کرد: اینکه برخی از دوستان گلایه دارند که نرخ کارمزد بورس کالا به صرفه نیست باید گفت که چنین مسئله ای صحیح نیست و نرخ کارمزد بورس کالای ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایین تر است. دریافت نیم در هزارم ارزش کل معاملات به عنوان کارمزد رقم بالایی محسوب نمی شود و در معاملات چندین میلیاردی تنها 10 میلیون تومان هزینه کارمزد می شود که این هم به خاطر سهامداران بورس کالا است.

وی گفت: از سوی دیگر متقاضیان بازار سهام می توانند از طریق فرابورس اقدام به خرید سهام این شرکتکنند.نکته دیگر اینکه درآمدهایی که از طریق کارمزد حاصل می شود، عمده مصرف آن در ایجاد زیرساخت هایی قوی‌تر برای معاملات کالایی است که در بورس کالا انجام می گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام فراخوان شاعران سمنان برای شرکت در دوره آموزش شعر
رسیدگی به درخواست های حقوقی ۹۲۰ البرزی
آغاز مطالعات باستان‌شناسی تپه باستان‌شناسی قلعه گلی خان میرزا
زنجیره فولاد زیر فشار صادرات مواد خام با تولید ۳۰ میلیونی
افتتاح بوستان خطی «یاس نبی» در منطقه ۲ شهرداری مشهد
لحظات شیرین اعتکاف مادر و فرزندی
گام جدید افغانستان برای تامین برق خود بدون حمایت خارجی
صیاد دیری پس از چهار روز جست‌وجوی دریایی سالم پیدا شد
صیانت از آب‌های زیر زمینی وظیفه‌ای عمومی و بین‌نسلی است
کشف ۱۰۰ تُن روغن احتکار شده از یک انبار در قم
پایداری هوای گلستان تا شنبه
اعزام هئیت حقیقت یاب به استان تخار در پی درگیری خونین بر سر استخراج طلا
انتشار فراخوان اپراتور هوش مصنوعی، هفته آینده
اجرای طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی سازگار با کم‌آبی در هامون
افزایش بی سابقه تولید جهانی غلات و نهاده‌های دامی
کمک ۴ میلیارد تومانی حامیان به ایتام در حاجی آباد
کشف دستگاه های غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال در سمنان
تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان کرمی در خیمنی شهر
ثبت ۲۹۶ مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از ابتدای فصل سرما در شیراز
اجرای پویش ملی «سلام محله» از ۱۴ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۳ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)