خلاصه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز از حقوق های نامتعارف تا پرونده های شهرداری تهران و ذخیره فرهنگیان سخن گفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، خلاصه نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا به است:
رفتار دو نامزد امریکا خجالت آور بود؛
محسنی اژه ای با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، آنچه را که از زبان دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا خارج شد خجالتآور خواند.
دیوان محاسبات در حقوق های نامتعارف اعلام جرم نکرده است؛
سخنگوی قوه قضائیه گفت: تا به امروز دیوان محاسبات درخصوص دریافتی های نامتعارف به قوه قضائیه اعلام جرم نکرده است.
واگذاری املاک شهرداری تهران؛
محسنی اژه ای درباره پرونده موسوم به واگذاری املاک شهرداری تهران گفت: این پرونده بدون هیچ اغماضی بررسی می شود ، از دادستان تهران خواسته شده تا در رسیدگی به این پرونده تسریع شود .
پرونده متهمان ریخته گران؛
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده متهمان ریخته گران تاکنون 41 متهم پیدا کرده که برای این تعداد هم کیفرخواست صادر شده است.
محکومیت قاضی متخلف به پنج سال حبس و انفصال؛
محسنی اژه ای گفت : یک قاضی به علت تخلف به پنج سال حبس، جزای نقدی، انفصال از خدمات دولتی و 20 ضربه شلاق محکوم شده است.
دستگیری سه نفر از کارمندان اداره جمع آوری اموال تملیکی یزد؛
سخنگوی دستگاه قضا گفت: سه نفر از کارمندان اداره جمع آوری اموال تملیکی یزد دستگیر شده اند و احتمال دارد افراد دیگری هم بازداشت شوند.
بازداشت سه وکیل و یک قاضی؛
محسنی اژه ای گفت: علاوه بر این سه وکیل بازداشتی یک مقام از سازمان محیط زیست در استان تهران بازداشت شده که رسیدگی به پرونده تخلفات آنها ادامه دارد.
کشف ده و نیم تن مواد مخدر؛
معاون اول قوه قضائیه گفت: این میزان مواد مخدر طی ماه جاری کشف شده است که 70 کیلو هروئین، کراک و شیشه از جمله مواد مخدر کشف شده در این محموله بوده است.
تحقیقات پرونده تخلفات شهرداری تبریز ، هنوز به دادگاه ارائه نشده است؛
محسنی اژه ای گفت: در این پرونده نام 4 نفر از اعضای شورای شهر تبریز و 15 نفر از کارکنان شهرداری مطرح شده که تحقیقات ادامه دارد.
تخلفات صندوق ذخیره فرهنگی؛
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگرچه این صندوق حدود 100 شرکت تأسیس کرده است اما قوه قضائیه در گام نخست به تخلفات مربوط به بانک سرمایه ، گروه ریخته گران و خود صندوق رسیدگی می کند.
محسنی اژه ای درباره نامه برخی نماینگان مجلس درخصوص یکی از محکومین اخیر دادگستری گفت: برداشت نمایندگان از ماده 134 صحیح نیست.
وی افزود: نامه ای در فضای مجازی منتشر شده و دادستان کل اعلام کرده که هنوز این نامه به صورت رسمی به دستش نرسیده است.
استقبال مردم از تلفن گویای ثبت انتقادات، پیشنهادات و مشاوره های حقوقی دستگاه قضا؛
سخنگوی دستگاه قضا گفت: در چند ماه گذشته بیش از 67 هزار تماس تلفنی در مرکز تلفن گویای قوه قضائیه ثبت شده که از این میزان 57 هزار تماس به مشاوره حقوقی و قضات بازنشسته اختصاص داشته است.
عنوان اختلاس را باید بازپرس تشخیص بدهد؛
محسنی اژه ای در این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید اخیراً درخصوص تخلفات دو بانک ملی و ملت، دادستان تهران با دادستان کل هر کدام یک اظهارنظری داشتند که یکی معتقد بود این بدهی است ضمن اینکه در رقم آن نیز اختلاس وجود داشت نظر شما در این خصوص چیست گفت: درباره عنوان اختلاس باید بازپرس نظر و تشخیص بدهد شاید عنوانی از نظر من اختلاس باشد اما بازپرس آن را نپذیرد. بنابر این باید دید این عنوان اتهامی را بازپرس می پذیرد یا خیر؟
نمی دانم ایا به احکام صادره مرتضوی اعتراض شده یا نه ؟
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اینکه به احکام صادره پرونده مرتضوی اعتراض شده است یا خیر؟ نمی دانم؛ به احتمال قوی طرفین به احکام صادره اعتراض می کنند و طبیعی است که بعد از اعتراض به مرحله تجدید نظر برود.
تاکنون برای متهم نفتی وثیقه ای مناسب گذاشته نشده است؛
محسنی اژه ای گفت: تاکنون در پرونده متهم نفتی وثیقه پول نقد و یا ملکی به میزان بدهی ارائه نشده است.
وی در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید وکیل متهم پرونده نفتی اعلام کرده که یک بانک دولتی خارجی برای پرداخت وثیقه اعلام آمادگی کرده است افزود: اگر این مطلب همان مطلبی باشد که دو ماه پیش اتفاق افتاد و آنها (خانواده متهم و وکیل) براساس این واقعه چنین ادعایی کرده اند که یکی از بانک های خارجی ضمانت می دهد اما این پیگیری ها به جای نرسید.
در پرونده خانم مولاوردی حکم غیر قطعی صادر شده است؛
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: آخرین وضعیت پرونده خانم مولاوردی "معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده" به کجا رسید؟ گفت: در این پرونده حکم صادر شده اما حکم قابل اعتراض است ضمن اینکه مجازات صادره تبدیل به جزای نقدی شده است و در صورت اعتراض باید به مرجع تجدید نظر برود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر منظور از فشارهای وارده به قوه قضاییه ، این است که کسی از موضع قدرت از رسیدگی جلوگیری کند، اینطور نیست .
زیر بار فشارها نمی رویم؛
محسنی اژه ای درپاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید رسیدگی به پرونده بانک دی و آزادی مدیر عامل آن به کجا رسید، آیا در این خصوص به قوه قضاییه فشار وارد شده است افزود: ابتدا باید دید منظور از فشار چیست، اینکه نماینده ای نامه به قوه قضاییه بنویسد ، فشار است ؟