• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۹۰۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۷
اقتصادی » آب و انرژی

تحقق اهداف کمی و کیفی پالایشی ایران

معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از تحقق اهداف کمی و کیفی کلان پالایشی ایران خبرداد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ به نقل از پایگاه خبری وزارت نفت شاهرخ خسروانی،   با اشاره به اهداف تعیین شده در  بخش پالایشی کشور اعلام کرد: این شرکت در سه سال گذشته به اهداف کلان تعریف شده که یکی از آنها ارتقای کیفی فرآورده ها با توجه به رسالتی که در تولید و توزیع فرآورده‌های با کیفیت مطلوب و کمک به مقوله زیست محیطی کشور دارد، دست یافته است.

وی افزود: یکی از محورهای فعالیت شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی که در حقیقت جزو سیاست های کلان وزارت نفت هم به شمار می آید، افزایش کمی و کیفی فرآورده‌های پالایشگاه ها و توزیع آن در شهرهای در معرض آلودگی بیشتر بود که با تکمیل زنجیره توزیع در هشت کلانشهر کشور این هدف محقق شد.

شتاب در اجرای پروژه‌های بهبود کیفیت پالایشگاه‌ها
وی افزود: تا سال 89 و 90 همه پروژه‌های توسعه‌ای و ارتقای کیفی پالایشگاه‌های کشور به غیر از یک یا دو مورد خاص مثل بنزین سازی پالایشگاه اصفهان بقیه به طور غیرفعال باقی‌مانده بود که مهمترین کاری که در این مدت سه سال انجام شد، این بود که دوباره با حضور در هیئت مدیره‌های این شرکت های پالایشی واگذار شده و با استفاده از نقش تنظیم گر روابط (نظارتی) وزارت نفت و نقش حاکمیتی کنترل بر روند اجرای پروژه‌های توسعه کمی و کیفی پالایشگاه ها را دوباره آغاز کنیم.

خسروانی تصریح کرد: در این زمینه مصوبه های مختلفی هم از طرف مجلس و هیئت دولت صادر شد که از مهمترین آنها کمک به آن دسته از شرکت های پالایشی بود که حداقل 30 درصد از سود سالیانه فرایندشان را صرف پروژه هایشان کنند تا پایان سال 98 اعمال کیفی‌ سازی را برایشان متوقف کنیم که با انجام این سیاست ‌کار بزرگی برای شتاب روند اجرای پروژه‌ ها انجام شد.
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با همین فرایند پروژه‌های شرکت های پالایشی آغاز شد، به طور مثال در پالایشگاه اصفهان اجرای پروژه‌های مربوط به ارتقای کیفیت گازوئیل و واحد تقطیر سوم پالایشگاه، واحد آر اف سی سی  RFCC برای کاهش نفت‌کوره که عملیات اجرایی آنها متوقف شده بود با تفاهم انجام شده با شرکت دایلم کره جنوبی دوباه آغاز شده است که امیدواریم در سال 97 واحد تصفیه گازوئیل‌ وارد مدار شود و تا سال 99 واحد RFCC  پالایشگاه که مقدار تولید نفت‌کوره را به زیر 10 درصد می‌رساند، اجرایی شود.

پالایشگاه تبریز 
وی در ادامه به پروژه‌های ارتقای کیفی پالایشگاه تبریز اشاره کرد و گفت: طرح های افزایش کیفی فرآورده های پالایشگاه تبریز اواخر سال 96 و یا حداکثر اوایل سال 97 به بهره‌برداری می‌رسد.

خسروانی افزود: هم اکنون به منظور کاهش نفت‌کوره پالایشگاه‌های تبریز، بندرعباس و تهران شرکت های معتبر اروپایی و ژاپنی برای ارزیابی، طراحی و امکان‌سنجی پروژه‌ها حضور یافته و قراردادهای مشاوره‌ای با این شرکت های بین‌المللی امضا شده و در حال طراحی است که پس از پایان طراحی فاز اجرایی و تامین منابع مالی پروژه‌ها آغاز خواهد شد. 
وی تاکید کرد: تا  افق 1404 بیشتر پالایشگاه‌های کشور هم از نظر کیفیت تولید فرآورده در سطح مطلوبی قرار خواهند گرفت  و هم تولید نفت‌کوره پالایشگاه ها به زیر 10 درصد برسد.

پالایشگاه لاوان
معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان این که سیاست شرکت کمک کردن به تکمیل پروژه هایی است که نیمه کاره با درصد پیشرفت بالا بودند اما بنا به دلایلی به صورت معلق باقی مانده بود، گفت: از مهمترین این پروژه ها  واحد گازوئیل و بنزین پالایشگاه لاوان بود که در سه و چهار ماه گذشته واحد گازوئیل آن به بهره برداری رسید و واحد بنزین‌سازی مشخصا واحد ایزومراسیون پالایشگاه در مرحله شارژ کاتالیست است که امیدواریم ظرف پاییز امسال به بهره برداری برسد.
وی افزود: با بهره برداری از این طرح، پالایشگاه لاوان افزون بر افزایش 800 هزار لیتری کل بنزین تولیدی که حدود 2 میلیون و 800 هزار لیتر  است دارای کیفیت یورو 4 خواهد شد.

پالایشگاه بندرعباس
خسروانی در ادامه به طرح توسعه واحد بنزین‌سازی پالایشگاه بندرعباس اشاره کرد و افزود: این پروژه پاییز امسال به بهره برداری می‌رسد و در حال طی مراحل نهایی تحویل‌گیری از پیمانکار است که با بهره‌برداری از آن، سه میلیون لیتر افزایش تولید بنزین را در کشور شاهد خواهیم بود و حدود 70 درصد بنزین این پالایشگاه با در سرئیس قرار گرفتن واحد ایزومریزاسیون، یورو 4 خواهد شد.

پالایشگاه آبادان 
وی یکی از بزرگترین پروژه‌هایی که در دستور کار مدیریت پالایش و پخش و وزارت نفت قرار دارد را طرح تثبیت پالایشگاه آبادان اعلام کرد و گفت: مراحل طراحی‌ این پروژه رو به اتمام است و تامین منابع مالی آن از خط اعتباری چین انجام شده و عملیات اجرایی پروژه از نیمه دوم سال اجرا خواهد شد .
خسروانی گفت : با انجام این پروژه نفت کوره پالایشگاه آبادان پس از اجرای طرح از حدود 35 درصد به کمتر از 25 درصد کاهش خواهد داد.
به گفته معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین اجرای این پروژه بازار کار پایین دستی و بالادستی گسترده‌ای در آبادان و منطقه ایجاد خواهد کرد و با بهره‌برداری از فاز نخست آن همه محصولات پالایشگاه دارای استاندارد یورو 4 خواهد شد. 

پالایشگاه های آناهیتا، پارس شیراز و سیراف
وی به سه پروژه بزرگ 150 هزار بشکه ای پالایشگاه آناهیتا، پروژه میعانات گازی پارس شیراز و طرح سیراف اشاره کرد و افزود: همه این پروژه ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دست اقدام است و برخی از آنها مثل پالایشگاه آناهیتا مراحل طراحی را کامل را گذرانده  و واحدهای تحت لایسنس رو گرفته و به دنبال تامین منابع است که امیدواریم بتواند به موقع کار اجرایی‌اش را شروع کند.
خسروانی گفت: درباره پالایشگاه سیراف هم کار از سوی بخش خصوصی و با نظارت مطلوب وزارت نفت در حال پیگیری است و همه زمین های پالایشگاه های هشت گانه تحویل کارفرما شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
سمنان سرد و غبارآلود می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)