• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۳۵۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۳

«الحاق کریمه» پاداش توقف سیاسی و نظامی روسیه؟!

بلندتر شدن صدای طرفداران الحاق کریمه به روسیه/ آیا آمریکا و اروپا در پی اعطای برخی امتیازات به مسکو برای متوقف‌کردن پیشروی‌های نظامی و دیپلماتیک روسیه هستند.

«الحاق کریمه» پاداش توقف سیاسی و نظامی روسیه؟!
دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز یکشنبه گفت ساکنان شبه جزیره کریمه تمایل دارند به روسیه بپیوندند و نمی‌خواهند زیر نظر اوکراین باشند.  
ترامپ بار دیگر اعلام کرد در صورت انتخابش به عنوان رئیس جمهور آمریکا، به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه را به عنوان خاک روسیه بررسی خواهد کرد.   
در واکنش به این اظهارات، هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور با انتقاد از مواضع و رفتار رقیب جمهوری‌خواه خود دونالد ترامپ تاکید کرد به نظر می‌رسد ترامپ با روس‌ها "بیعت مطلق" کرده است تا اهداف دیپلماسی آنها را تامین کند.
ظاهراً اظهارات ترامپ این فرصت را به دموکرات‌ها داده تا از تلاش مسکو برای تاثیر بر روند انتخابات در آمریکا و ارتباط ترامپ با یک دولت خارجی ـ یعنی روسیه ـ سخن به میان آورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه حملات سایبری به حزب دموکرات برخی گمانه زنی‌ها را تشدید کرده است مبنی بر این که روسیه تلاش کرده بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا به نفع دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان تاثیر بگذارد. بر اساس این گزارش اظهار نظرهای بحث برانگیز روزهای اخیر دونالد ترامپ درباره روسیه و همچنین در خصوص ماجرای افشای ایمیل‌های هیلاری کلینتون و حزب دموکرات واکنش‌های منفی زیادی بر ضد این میلیاردر جمهوری خواه بر انگیخت و او را مجبور کرد با تلطیف مواضع خود، سخنانش را در این باره طعنه آمیز توصیف کند. با این وجود موضع‌گیریهای وی موجب شده است منتقدانش شایستگی‌های وی را برای اداره امور آمریکا بیش از پیش زیر سوال ببرند و حتی کلینتون او را متهم کند که "یک قدرت خارجی ( اشاره به روسیه) را ترغیب کرده است از مخالف سیاسی وی ( کلینتون) جاسوسی کند."

«الحاق کریمه» پاداش توقف سیاسی و نظامی روسیه؟!

هیلاری کلینتون روز یکشنبه تاکید کرد: "اگر همه وقایع را در نظر بگیریم سوالات و ابهامات زیادی در خصوص نفوذ روس‌ها بر سیستم انتخاباتی ما به وجود می‌آید. ما به هیچ کشوری اجازه چنین کاری را نخواهیم داد."
با این همه دونالد ترامپ بار دیگر روز یکشنبه در گفتگو با شبکه خبری ای بی سی گفت هرگز با رئیس جمهور روسیه حضوری یا تلفنی گفتگو نکرده است اما معتقد است که اگر آمریکا با روسیه تفاهم داشته باشد، شرایط بهتر خواهد شد.
ترامپ پیش از این اعلام کرده بود در صورت انتخابش به عنوان رئیس جمهور آمریکا مسئله به رسمیت شناختن کریمه را به عنوان خاک روسیه و همچنین مسئله لغو تحریم‌ها بر ضد مسکو را بررسی خواهد کرد. شبه جزیره کریمه در پی همه پرسی که مارس 2014 برگزار شد و 95 و شش دهم درصد شرکت کنندگان در آن به جدایی از اوکراین رای دادند به روسیه فدرال پیوست.   

«الحاق کریمه» پاداش توقف سیاسی و نظامی روسیه؟!

اوکراین اعلام کرد نتایج این همه پرسی را به رسمیت نمی شناسد و همچنین کریمه را خاک تحت اشغال موقت خود می‌داند درحالی که سران روسیه تاکید می‌کنند این همه پرسی کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد برگزار شده است.   
در این میان آنچه قابل تامل است درخواست همزمان نماینده فرانسوی از اروپایی‌ها برای به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه است. این اظهارات می‌تواند حاکی از این باشد که موضوع حمایت از الحاق کریمه به روسیه فراتر از رقابت تبلیغاتی انتخاباتی در آمریکا است.
تییری ماریانی نماینده جناح راست فرانسه در مجمع ملی کشور (پارلمان) که در راس یک هیئت پارلمانی به شبه جزیره کریمه سفر کرده است روز یکشنبه اعلام کرد: "مردم شبه جزیره کریمه پیوستن به روسیه را انتخاب کردند، شبه جزیره کریمه متعلق به روسیه است بنابراین بهتر است به مسایل دیگری بپردازیم و تلاش کنیم روابط میان کشورهای اروپایی و روسیه را عادی کنیم."
با توجه به بلندتر شدن صدای طرفداران الحاق کریمه به روسیه در آمریکا و اروپا این پرسش مطرح می‌شود که آیا طرف‌های غربی در پی اعطای برخی امتیازات به مسکو برای متوقف‌کردن پیشروی‌های نظامی و دیپلماتیک روسیه ـ بویژه در سوریه و خاورمیانه ـ هستند. پیشروی‌های نظامی و سیاسی روسیه در منطقه و جهان در حالی صورت می‌گیرد که،
اولاً، ارتش سوریه و متحدانش ـ از جمله روسیه ـ موقعیت کاملاً برتری در برابر تروریست‌ها دارد،
ثانیاً، کودتا در ترکیه مناسبات آنکارا با غرب را با بحران روبرو ساخته و عربستان و متحدانش در باتلاق یمن گرفتار آمده‌اند و در حالی که رابطه آمریکا و اروپا با مهمترین متحدان منطقه‌ای ـ یعنی: ترکیه و عربستان ـ با مشکلاتی روبرو شده است، نشانه‌هایی از افزایش تمایل این کشور‌ها به بهبود مناسبات با روسیه آشکار شده است،
ثالثاً، اروپا با بحران‌هایی مانند خروج انگلیس و چند عضو دیگر از این اتحادیه، بحران مهاجران و ... روبرو است، آمریکا نیز با بحران‌هایی چون افراط‌گرایی ـ که در کاندیداتوری ترامپ ظهور کرده است ـ و بروز مناقشه‌های نژادی ـ درگیری بین پلیس و سیاهان ـ روبرو است.
بنابراین طبیعی است در این شرایط، روسیه سیاستی جسورانه‌تر را در پیش گیرد و محافل سیاسی غربی در پی چاره‌جویی برای مهار پیشروی‌های نظامی و سیاسی مسکو باشند. و در این شرایط چه چیزی بهتر و دندان‌گیرتر از اعطای امتیاز «الحاق کریمه به روسیه».
البته ممکن است مطرح شدن این امتیاز برای آزمودن مسکو نیز باشد. آزمودن اینکه آیا اعطای این امتیاز سبب می‌شود مسکو متوقف شود یا این که سیاست‌ خارجی این کشور با وجود اعطای این امتیاز جسورانه‌تر می‌شود؟
در جواب باید گفت اگر مسکو از تجربة پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ـ یعنی دست اندازی پی در پی ناتو به حیات خلوت روسیه/ آسیای میانه و اروپای شرقی ـ بهره ببرد می‌داند که تنها راه متوقف کردن مطالبات پایان ناپذیر غرب، دیپلماسی تهاجمی و حمله است.    

----------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شناخت درست دشمن و تقویت قدرت رسانه‌ای لازمه مقابله با سلطه‌طلبی استکبار است
اجرای طرح بنزین سه نرخی در خوزستان
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
آغاز اجرایی شدن طرح سه نرخی شدن بنزین در جایگاه‌های سوخت مهاباد
فعالیت ۱۴۷ واحد گلخانه‌ای در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آذر ۱۴۰۴
باران آمد، قزل اوزن جان گرفت
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در ۲۲ آذر
رقابت بانوان تنیسور در جام حذفی تنیس
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
۶۰ هزار نفر در صف ثبت قرارداد‌های ملکی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های میلاد حضرت فاطمه(س)و هفته مادر در استان سمنان
ارزیابی ۵۳ اثر هنری البرز در داوری مهر اصالت ملی
ورزشی‌های بیست ویکم آذر ماه در استان سمنان
مرگ پنج نوجوان هرمزگانی در تصادف موتورسیکلت‌ها
غیر حضوری شدن برخی مدارس سمنان
اجرای طرح مهر ماندگار در سراب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
توقیف نفتکش ونزوئلایی ضد قوانین دریانوردی آزاد است
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس در استان فارس
بانوان ایرانی در دفاع مقدس ۱۲ روزه، پشتیبان رزمندگان شدند
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)