• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۸۳۲۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۶
بین الملل » سیاسی

ای پی: بوئینگ با ایران ایر قرارداد امضا کرد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اسوشیتدپرس در گزارشی از دبی به قلم جان گامبرل و ناصر کریمی نوشت:
شرکت «بوئینگ» روز سه شنبه اعلام کرد قراردادی با «ایران ایر» امضا کرده است که قصد این شرکت هواپیمایی را برای خرید هواپیماهای بوئینگ ابراز می کند.
این نخستین قرارداد مهم ایران با یک شرکت آمریکایی، در پی توافق هسته ای تاریخی پارسال تهران با قدرت های جهان است. مشخص نیست که ارزش این قرارداد با ایران ایر چقدر است هر چند که یک مقام ایرانی پیشتر تلویحا اعلام کرد کل فروش بوئینگ به ایران احتمالا 25 میلیارد دلار ارزش دارد.
این سازنده هواپیما که مستقر در شیکاگو است، با ارسال بیانیه ای برای اسوشیتدپرس اعلام کرد: «با مجوزهای دولت آمریکا در پی مشخص شدن این که ایران به تکالیف خود براساس توافق هسته ای حاصل شده در تابستان گذشته عمل کرده است»، این شرکت این قرارداد را با ایران ایر امضا کرد. در این بیانیه اعلام شده است: «بوئینگ به پیروی از دولت آمریکا در ارتباط با کار کردن با شرکت های هواپیمایی ایران ادامه خواهد داد و هر قراردادی با شرکت های هواپیمایی ایران به موافقت دولت آمریکا بستگی خواهد داشت». بوئینگ جزئیات بیشتری در خصوص این توافقنامه ارائه نکرد. فاخر داغستانی سخنگوی بوئینگ مستقر در دبی از توضیح بیشتر خودداری کرد.
ایران ایر، شرکت هواپیمایی ملی ایران، این هفته اعلام کرد می خواهد نسل های جدید «بوئینگ 737» همچنین «300ER» و مدل 900 «بوئینگ 777» را خریداری کند.
پیشتر روز سه شنبه، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران اعلام کرد یک توافق احتمالی بین این کشور و بوئینگ احتمالا 25 میلیارد دلار ارزش دارد که برابر با قرارداد قبلی تهران با «ایرباس»، رقیب اروپایی بوئینگ، است.
آخوندی گفت: «گفتگوهای اولیه انجام شد و من می توانم بگویم بوئینگ در حال مذاکره با مقامات آمریکایی است و احتمالا میزان خرید ما برابر با ایرباس است».
وی خاطر نشان کرد اگر توافق حاصل شود، نخستین هواپیمای بوئینگ احتمالا ماه اکتبر وارد ایران خواهد شد. تعداد کلی فروش پیشنهادی بوئینگ به ایران همچنان نامشخص است. روزنامه دولتی «ایران» روز یکشنبه به نقل از علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران اعلام کرد این فروش شامل 100 هواپیمای بوئینگ می شود؛ مسئله ای که این تولیدکننده هواپیما از بحث درباره آن خودداری کرده است.
در حالی که دیگر تحریم ها علیه تهران همچنان پابرجاست، بوئینگ درباره ورود به بازار ایران، محتاط بوده است. مقامات آمریکایی اوایل هفته گفته بودند فروش هواپیماها به مجوز وزارت خزانه داری این کشور نیاز دارد. مشخص نیست که چه چیزی در چند روز گذشته تغییر کرده است.
مقامات خزانه داری برای اظهار نظر در این خصوص، در دسترس نبودند. احتمال می رود که بوئینگ این فروش را از طریق یک شرکت وابسته خارجی انجام دهد و از ارزی غیر از دلار آمریکا استفاده کند تا قوانین آمریکا را نقض نکند.شرکت های هواپیمایی ایران حدود 60 هواپیمای بوئینگ دارند ولی بیشتر آنها قبل از انقلاب اسلامی سال 1979 خریداری شده است.
آخوندی روز سه شنبه اعلام کرد از 250 هواپیمای مسافربری ایران، 162 هواپیما پرواز می کنند و بقیه آنها به علت نبود قطعات یدکی، زمین‌گیر شده اند.
زمانی که ایران بر سر برنامه هسته ای مورد مناقشه این کشور تحریم شد، دستیابی به قطعات و خدمات تقریبا غیرممکن بود.
موافقت با ورود شرکت های سازنده هواپیما به بازار ایران در توافق هسته ای پارسال گنجانده شده است ولی نمایندگان کنگره آمریکا به بوئینگ هشدار داده اند با تهران داد و ستد نکند زیرا موافقتنامه ایران همچنان یک مسئله داغ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
ایران ایر پیش از این قراردادهایی برای خرید 118 هواپیما از کنسرسیوم اروپایی ایرباس و 20 هواپیمای دیگر از شرکت سازنده هواپیماهای فرانسوی-ایتالیایی «ای تی آر» امضا کرده است.
فقط قرارداد ایرباس 22.8 میلیارد یورو (25 میلیارد دلار) ارزش دارد ولی این فقط تردید آمریکا نیست که ورود شرکت های آمریکایی را به ایران، کند می کند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پذیرش نشدن صورتحساب غیرالکترونیکی از ابتدای دی‌ماه
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله شاهچراغی
پرورش شتر در فارسان
هوشنگ مرادی‌کرمانی از بیمارستان مرخص شد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
پیام تسلیت رئیس مجلس خبرگان بمناسبت درگذشت آیت الله شاهچراغی
مراجعه والدین شاغل در انگلیس به خیریه‌ها برای دریافت غذای رایگان
سهم‌بندی ۴۱.۳ میلیارد دلار ارز وارداتی
جام جهانی اسکواش ۲۰۲۵ در هند؛ تلاش ایران برای برای کسب رده نهم
اجرای طرح کاشت (PDT) جو آبی در شهرستان شهرکرد
اسامی نهایی نامزد‌های انتخابات کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک
«دستچین»، «روزی روزگاری آبادی»، و «تبهکار باهوش»، از قاب تلویزیون
ثبت پنجمین فوتی آنفلوآنزا در هرمزگان
تدابیری اتخاذ شود تا ساماندهی ناترازی انرژی به معیشت مردم آسیبی وارد نکند
۹۰ درصد آتش سوزی‌های جنگلی و مرتعی غیرطبیعی است
افتتاحیه نخستین دوره المپیاد ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری
کاهش ۵۳ درصدی بارندگی‌ها در استان همدان نسبت به سال گذشته 
برداشت مازاد آب زیرزمینی به ۱۵ میلیارد مترمکعب رسید
ایمنی رانندگی در جاده‌های لغزنده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)