• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۳۱۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰
سیاسی » عمومی
2 سامانه موشکی آمریکا در رومانی و لهستان

واشنگتن: باید از توانمندی موشکی ایران جلوتر باشیم

آمریکا به بهانه تهدید ادعایی از ناحیه توانمندی روزافزون موشکی ایران، سامانه دفاع موشکی 800 میلیون دلاری خود را در رومانی راه‌اندازی کرد.

راه اندازی 2 سامانه موشکی آمریکا در اروپا به بهانه مقابله با ایران
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آمریکا به بهانه تهدید ادعایی از ناحیه توانمندی روزافزون موشکی ایران و به منظور محدودکردن روسیه،امروز سامانه دفاع موشکی خود را در رومانی راه اندازی کرد و از فردا هم ساخت یکی دیگر از این سامانه ها را در لهستان کلید می زند.
 
10 سال بعد از طرح موضوع استقرار سپر موشکی ناتو در رومانی در شرق اروپا، امروز پنجشنبه این پروژه، عملا راه اندازی شد.

آمریکا ادعا می کند: این اقدام، با هدف حمایت اروپا درمقابل موشک های ایرانی ست در حالی که روسیه دیروز این ادعا را، بی اساس و طرح آمریکایی را تهدیدی برای امنیت روسیه دانست. 

خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: روسیه شدیدا با سپرموشکی ناتو مخالف، و معتقد است تصمیم فعال سازی این سامانه، خطایی ست که مستقیما، امنیت ملی روسیه را هدف گرفته است.

روسیه البته در بیانیه‌ای اعلام کرد: ادعاهای تهدیدآمیز بودن موشک‌های ایران علیه شرکای آمریکا در ناتو بی‌اساس است.

* سپر موشکی با دو هدف
معاون وزیر خارجه آمریکا صبح امروز وارد پایتخت رومانی شد تا روابط واشنگتن - بخارست بازتعریف شود و در مسیر توسعه مناسبات اقتصادی قررار بگیرد.

البته همزمان با افزایش تنش ها در روابط روسیه و غرب، مقامات امریکایی و ناتو، امروز پنج شنبه در مراسمی سامانه دفاع موشکی ( موسوم به سپر موشکی ناتو در شرق اروپا ) را در پایگاه هوایی دور افتاده دوسلو رومانی راه اندازی کرد.

این سامانه موشکی پس از سال‌ها برنامه ریزی، میلیاردها دلار هزینه و تلاش‌های ناموفق برای کاهش نگرانی‌‎های روسیه راه اندازی شد.

الان جنگنده‌  های اف 22 آمریکا در کنار جنگنده میگ رومانی در پایگاهی نظامی در این کشور اروپای شرقی مستقر شده اند.

هرچند که امریکا ایجاد این سامانه را به بهانه تهدید ادعایی از ناحیه ایران و کره شمالی عنوان کرده با این حال این توضیحات کرملین را قانع نکرده و مسکو نسبت به ایجاد آن به شدت ابراز نگرانی کرده است. 

الکساندر گروشکو نماینده روسیه در ناتو ماه گذشته به رویترز گفت: «سامانه‌های دفاع موشکی بالستیک می‌تواند تهدیدی برای ثبات و مراکز راهبردی فدراسیون روسیه محسوب شود.»

رابرت بل نماینده اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز چهارشنبه مدعی شد: «ما هم اکنون توانایی محافظت از ناتو را در اروپا داریم. ایرانی‌ها توانمندی‌هایشان (توانمندی‌های موشکی) را افزایش داده‌اند و ما باید از آنها جلوتر باشیم.»

وی همچنین ادعا کرد: «این سامانه دفاع موشکی با هدف روسیه راه اندازی نشده است.»

وی گفت مسئولیت عملیاتی این سامانه موشکی در آینده ای نزدیک به نیروهای ناتو منتقل خواهد شد.

پایگاه خبری پرس تی وی هم در گزارش اعلام کرد: در همین حال امریکا قصد دارد روند ساخت دومین سامانه موشکی خود را در لهستان از روز جمعه آغاز کند که این سامانه انتظار می‌رود در سال 2018 عملیاتی شود. با احداث این سامانه به ناتو امکان دسترسی دائمی به سامانه موشکی و همچنین دسترسی به رادارها و ناوهای جنگی مستقر در دریای مدیترانه داده می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر

مسکو می گوید این ائتلاف تحت رهبری امریکا تلاش دارد تا روسیه را تا نزدیک دریای سیاه، محل استقرار ناوگان دریایی روسیه و جایی که ناتو اخیرا گشت زنی‌های دریایی خود را در این منطقه افزایش داده است، محصور کند.

تنش در روابط روسیه و ناتو به شدت افزایش یافته است.
ناتو در آوریل 2014 پس از آنکه شبه جزیره کریمه در پی یک همه پرسی به جمهوری فدراسیون روسیه پیوست، تمامی روابط خود را با مسکو به حال تعلیق در آورد.

روسیه نیز در واکنش به اقدامات نظامی ناتو در مناطق شرقی قاره اروپا، حضور نظامی در مرزهای غربی و جنوبی خود را افزایش داده است.

طرح احداث سامانه موشکی امریکا در قاره اروپا ابتدا در سال 2007 مورد موافقت کاخ سفید قرار گرفت، اما پس از مدتی لغو شد. این طرح با روی کار آمدن باراک اوباما در سال 2009 مجدداً از سر گرفته شد. هدف اصلی این سامانه حفاظت از منطقه امریکای شمالی و اروپا در برابر کشورهای به گفته آنان سرکش نظیر ایران و کره شمالی عنوان شده بود. این سامانه موشکی بخشی از راهبرد امریکا در استقرار سامانه های موشکی در کالیفرنیا و آلاسکا به شمار می‌آید.

با این حال روسیه تاکید دارد که هدف واقعی این اقدامات نظامی ناتو، خنثی کردن قدرت زرادخانه‌های اتمی مسکو است.  

براساس ادعای مقامات امریکایی، این سامانه موشکی قادر است موشک‌های بالستیک را ردیابی و پیش از ورود مجدد به جو هدف قرار دهد.

واشنگتن: ما باید از توانمندی موشکی ایران جلوتر باشیم
موشک های بالستیک با موشک های کروز متفاوت هستند؛ این موشک‌ها قابلیت خروج از جو و طی مسافت حداکثر 3 هزار کیلومتر را دارند.

ترکیه هم اکنون میزبان یک سامانه موشکی امریکایی است و هلند نیز سامانه راداری پیشرفته‌ای روی چند فروند ناو خود نصب کرده است. امریکا همچنین چهار ناو نظامی در اسپانیا را به سامانه‌های راداری و موشکی مجهز کرده است.

مصطفی قمری وفا
سردبیر گروه سیاسی خبرگزاری صداوسیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمبود ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
توزیع ۶ هزار بسته حمایتی یلدا در مازندران
آغاز هجدهمین هفته فیلم و عکس مراغه
اجرای طرح سفیران امنیت در خراسان جنوبی
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
تعیین مجری بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده صداوسیما
پنج شنبه، بارش‌های گسترده از شمال تا جنوب استان بوشهر
پیگیری دانشگاه یزد برای فعال‌سازی پردیس مهریز
دیدار حضوری و الکترونیک مسئولان قضائی لرستان با ۱۱۹ نفر از مردم
کشف و ضبط ۹۴۰دستگاه ماینر غیر مجاز در آذربایجان‌غربی
تسریع در رسیدگی و کاهش موجودی شعب نامتعارف اولویت دادسراست
سند آشفته و متناقض امنیت ملی آمریکا
ارتقای رنکینگ نوجوانان ایران پس از درخشش در کانتندر جوانان عربستان
قیمت سکه و طلا ۲۵ آذر ۱۴۰۴ در بازار رشت، تا ساعت ۱۱:۴۵
کشف پیکر بی جان بانوی کوهنورد
توزیع یخچال بین خانواده‌های کم برخوردار شهرستان میرجاوه
آغاز طرح نظارتی ویژه بازار شب یلدا در قم
دلایل عقب‌ماندگی حوزه معادن از اهداف قانون برنامه هفتم
استقرار ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایر در مناطق قشلاقی استان کرمانشاه
افتتاح مدرسه ۴ کلاسه «فرزندان میهن» با مشارکت خیران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
عزیزی و رفیعی جریمه شدند
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
ورود سامانه بارشی به استان قم از فردا شب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۵ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)