ساخت حسگر زیستی تشدید پلاسمون در دانشگاه تبریز
حسگر زیستی بر اساس تشدید پلاسمون سطحی در دانشگاه تبریز طراحی و ساخته شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز گفت: این طرح، یک حسگر زیستی نوری بدون نشانه گذاری است که متشکل از دو بخش شبیه سازی و تجربی با واحدهای تراشه های حسگر، میز اپتیکی چرخان و سلول جریان است.
اصغر عسگری افزود: در این طرح در بخش شبیه سازی با استفاده از روش ماتریس انتقال، حسگرهای زیستی تشدید پلاسمون سطحی در دو مدولاسیون زاویه ای و طول موج شبیه سازی شده و در بخش تجربی هم تجهیزات لازم برای ساخت نمونه آزمایشگاهی ساخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: تشخیص بیماری ها، کشف داروهای جدید، سامانه های دارو رسانی و شناسایی آلودگی ها توسط عامل های بیولوژیکی نظیر DNA و پروتئین ها با سامانه حسگر زیستی انجام می گیرد.
به گفته عسگری این حسگرها بر اساس روش عملکردشان به گروه های مکانیکی، شیمیایی، الکتریکی و نوری دسته بندی می شوند و دقت بالایی دارند.
رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی وستاره شناسی دانشگاه تبریز افزود: طراحی و ساخت این حسگر در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد آرش نیک نیازی و با راهنمایی سهراب احمدی و وحید سیاهپوش در رشته فوتونیک انجام شده است.
اصغر عسگری هدف اصلی از این کار تخصصی را طراحی و ساخت نمونه اولیه از این حسگرها برای توسعه نسخه های تجاری با استفاده از خلاقیت و تکنولوژی روز دنیا در این زمینه اعلام کرد.
وی خاطر نشان کرد: انتخاب این طرح به عنوان یکی از 10 ایده برتر پژوهش در نخستین جشنواره ایده های برتر دانشگاه تبریز و ششمین کنفرانس بین المللی نانو ساختارهای دانشگاه شریف از دستاوردهای علمی این پژوهشی است.